login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételek



Hírek




Megjelent a DSM 7.2 – íme az újítások


[2023-06-05]

Megjelent az októberben bejelentett 2. nagy frissítéscsomag a Disk Station Manager 7-hez.

Fontos tudni, hogy a régebbi verziók (6.2.4, 7.0, 7.1) is kapnak továbbra is biztonsági és funkciófrissítéseket, tehát nem kötelező az update. Főleg mivel a főbb újdonságok csak az FS, HD, SA és a 20-as vagy annál frissebb sorozatú Plus és XS modelleken használhatók. Ilyen a két fő új funkció, a Write Once Read Many (WORM) és a teljeskötet-titkosítás is.

WORM:

A licencet nem igénylő, stabil tárhely és biztonsági mentés révén a WriteOnce megosztott mappákkal és pillanatfelvételekkel is használható. Az egyszer írható, sokszor olvasható technológia (WORM) kihasználásával ezekkel a funkciókkal a szervezetek megvédhetik adataikat a rosszindulatú támadásoktól, manipulálástól és véletlen törléstől, mivel megváltoztathatatlan másolatot hoznak létre az adatokból. Ez a képesség kulcsfontosságú az olyan iparágak esetében, mint az egészségügy, a pénzügy és a kormányzat, amelyeknek szigorú adatmegőrzési szabályzatoknak kell eleget tenniük.

Gyors teljeskötet-titkosítás:

Ezentúl nem csak a megosztott mappák, hanem az egész kötet is lehet titkosított, viszont ennek újonnan létrehozottnak kell lennie.
A teljeskötet-titkosítás titkosítja az adatokat inaktív állapotukban, beleértve a megosztott mappákat, LUN-okat és csomagadatokat is. Ez a funkció biztosítja az adatok védelmét a biztonsági előírások megsértése vagy lopás esetén, mivel a benne tárolt adatok olvashatatlanok a dekódoló kulcs nélkül. Emellett a rendszer a KMIP technológiát is támogatja a kulcskezelés egyszerűsítése és központosítása érdekében. A teljeskötetes titkosítás akár 48%-kal növeli az írási teljesítményt, összehasonlítva azzal, amikor a megosztott mappák titkosítását a köteten tárolt összes alkalmas adatra alkalmazzák. A két mód révén mostantól igen hatékony lehetőségek állnak a felhasználók rendelkezésére, hogy megvédjék egyes adataikat vagy teljes fájlrendszerüket a jogosulatlan hozzáféréstől.

M.2 NVMe SSD-tárolókötetet:

Az M.2 NVMe SSD-tárolókötet támogatás kiszélesítése még kevesebb modellt érint, a 7.2 telepítésével az alábbi NAS-ok válnak alkalmassá erre:
23-as sorozat: DS1823xs+, DS923+, DS723+, DS423+
22-es sorozat: DS1522+
21-es sorozat: DS1821+, DS1621xs+, DS1621+

Fontos tudnivalók:

  • a művelet csak Synology SSD-vel lehetséges,
  • nem lehet ez az egyetlen kötet, mindenképp kell egy hagyományos meghajtó (2.5”/3.5” SSD/HDD) is a NAS-ban,
  • az SHA nem támogatja az ilyen köteteket,
  • az M.2 meghajtó nem hot-swap működésű.

Az egyéb fontosabb változások:

– Az SSD-n történő beágyazott nullblokk-eltávolítás bevezetése csökkenti az adatok mennyiségét, ezáltal akár 25%-kal gyorsabb lesz a deduplikáció.

– A Hyper Backup új, blokkszintű, teljes rendszerre kiterjedő biztonsági mentése jelentősen felgyorsítja a nagy mennyiségű adat mentését. Egy teljes Synology rendszer mentése mostantól akár 2× gyorsabb, mint korábban.

– Mostantól akár 1 PB-os Btrfs kötetet is létre lehet hozni bizonyos Synology NAS modelleken. Ez a frissítés automatikusan átalakítja a meglévő (Peta Volume segítségével létrehozott) köteteket Btrfs-re. A 200 TB-nál nagyobb kötet létrehozásához azonban továbbra is szükség van RAID 6 tömbre és legalább 64 GB rendszermemóriára.

– Az adaptív többtényezős hitelesítés e-mailben vagy mobilalkalmazásokon keresztül kér megerősítést, ha 2FA hitelesítéssel nem rendelkező DSM admin fiókokhoz nem megbízható külső kapcsolatokról próbálnak hozzáférni.

– A DSM 7.2 kibővített Auto Block funkciója kiterjed az SMB-kapcsolatokra is, ezzel csökkentve a gyengébb hitelesítő adatokkal szemben sikeres brute-force támadások lehetőségét, valamint a QuickConnect szerver ideiglenesen letiltja a visszaéléssel próbálkozó IP-címeket.

– A DSM 7.2 kibővített SSO-kiszolgáló és SSO-ügyfél protokolltámogatása lehetővé teszi a kényelmes egyfiókos hozzáférést, függetlenül a használt szolgáltatótól.

– Mostantól több konfigurációs lehetőség áll rendelkezésre az értesítési szabályok finomhangolásában a kritikus üzenetek kézbesítéséhez, ráadásul ezentúl Microsoft Teams és LINE értesítések támogatással.

– Az Active Insight mostantól tárolókapacitás-előrejelzési szolgáltatást is kínál. Ez az új funkció segít az informatikai rendszergazdáknak és a felügyelt szolgáltatóknak a jövőbeli tárolási igények felmérésében azáltal, hogy betekintést nyújt aktuális tárhelyhasználatukba, és előre jelzi a várható jövőbeli kapacitásigényeket.

– A Hybrid Share és a globális fájlzárolás használatával ezentúl még gördülékenyebb a távoli csapatmunka SMB-n keresztül.

– A Container Manager váltja a Docker alkalmazást; a tárolók létrehozása, frissítése és kezelése ezentúl megújult felületen zajlik. Ráadásul a szokásos x86 (Intel és AMD) processzoros modellek mellett mostantól az ARM-es DS223 és DS423-on is elfut!

– Ettől a verziótól kezdve a meghajtók naplói már nem jelennek meg a Tároláskezelő → HDD/SSD menüpontban, azok csak a Naplóközpontban lesznek elérhetők.

– A hálózati biztonság növelése érdekében el lett távolítva a porttovábbítási szabályok automatikus létrehozása opció a QuickConnect speciális beállításaiból.

 

A frissítést egyelőre nem ajánlja fel a rendszer, a telepítés manuálisan történik: link... 

Hivatalos weboldal: link...

Részletes kiadási megjegyzések: link...



Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL WiiM TELESTAR

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.