login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételek



Hírek




Újdonságok: Synology DS124 és DS224+


[2023-08-09]

A DS423+ megjelenése után már nem volt nagy kockázat megtippelni milyen is lesz a DS220+ utódja. Természetesen a gyártó a kisebbik 2-fiókos Plus modellel, a DS224+-szal is maradt a bevált sémánál; a GPU-val rendelkező Intel Celeron processzor használatánál – így megmarad a 4K-transzkódolás képessége, de a maximális 6 GB RAM-os korlát is. 

A 4-fiókos párjával ellentétben viszont nem találunk M.2 NVMe SSD helyet, így ha ilyennel rendelkező 2-fiókos NAS-t szeretnénk, akkor marad az AMD processzoros DS723+. Tehát a célközönség továbbra is a profi otthoni és a belépő üzleti felhasználás.

Azok számára akik az Active Backup for Business vagy a Virtual Machine Manager alkalmazást szeretnék használni továbbra is ez a legolcsóbb megoldás mint belépő x86-64 (Intel és AMD) processzoros NAS, hisz az összes ennél olcsóbb mind ARM-el szerelt, amelyek egy része ugyan megkapta a Btrfs fájlrendszert és a Container Manager futtatásának képességét, de még így sem képesek az  összes létező alkalmazás használatára.

A konkrét CPU-modell nem újdonság, a már a DS920+-ban is használt 4-magos Intel Celeron J4125 került bele, ami kora ellenére még mindig bőségesen elegendő a neki szánt feladatokhoz. A fogyasztás terhelés alatt némileg nőtt és mellette sajnos a zajszint is, az eddigi 19,3 dB-ről 22 dB-re. A gyári 2 GB memória viszont a DSM 7.2-vel telepíthető, új, 1.5-ös Synology Photos tárgyfelismerő képességéhez, illetve virtuális gépekhez kevés lesz, hisz ezekhez legalább 4GB RAM szükséges!
Az áremelés az elődhöz képest kevesebb mint 5%.

 

A DS118 – amely majd 6 évet töltött a kínálatban – utódja a DS124 érkezett utolsóként az ARM processzoros vonalon, a DS223 és DS423 után természetesen a Realtek RTD1619B CPU-t kapta ez is.

A memória duplázódása viszont 2 GB-ra – ami a többi új Value modellnél megtörtént – itt meglepő módon elmaradt! Ez azt is jelenti, hogy nem lesz DS120j utód (DS124j), hisz nem maradt hely neki a CPU-RAM párosításban. Azért a Btrfs fájlrendszer ennél is használható lesz mostantól, ahogy a Container Manager (Docker-utód) alkalmazás is.

A Surveillance Station-ben itt is jelentősen megnőtt a rögzíthető maximális FPS szám, de az nem olyan drasztikus mint a DS220j/DS223j páros esetén, hisz itt eleve nem volt annyira gyenge CPU az elődben sem. A gyártó legfeljebb 15 kameráig ajánlja a típus használatát.bAz előd 16,7 dB-es zajszintje 19 dB-re nőtt, a fogyasztás pedig 9,4-ről 10,69 W-ra emelkedett terhelés alatt.
Az áremelés az elődhöz képest kevesebb mint 3%.

 

HDD-kompatibilitási listájuk egyforma, a saját HAT3300 lemezek mellett az alábbiak találhatók:

  • WD Red Plus 2–14 TB között
  • Toshiba Nearline (MN) 4–14 TB között
  • Toshiba N300 4–14 TB között
  • Seagate Ironwolf 1–12 TB között

A videomegfigyeléshez való merevlemezek (WD Purple, Seagate SkyHawk) nem kerültek fel a listára ezeknél a modelleknél, SSD-ből pedig csak saját címkéset találunk a kompatibilitási listán.

A termékek jövő hétfőtől raktárról elérhetők!

A DS224+ hivatalos magyar nyelvű weboldala: link...
A DS124 hivatalos magyar nyelvű weboldala: link...
A hivatalos sajtóközlemény: link...
A termékfotók és a magyar nyelvű termékadatlap letölthető a Marketing menüpontban: link...

Kérjük partnereinket vegyék fel az új termékeket kínálatukba mihamarabb!



Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL WiiM TELESTAR

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.